Mintti – Unelmahevoseni

Suomenpuoliveriruunani nimi on Mintti. Mintti on tyypillinen suomalainen puoliverinen, säkäkorkeus 165, pitkäkaulainen, vahvaselkä mutta kevyt ja sopusuhtainen rakenne. Mintti on liikkeiltään energinen, tahdikas ja aika lennokas. Mintti on luonteeltaan aika varovainen ja säikkyy helposti mitä omituisimpia asioita, kuten omaa varjoaan, kaatunutta puunrunkoa, isoja kiviä tai jopa omia pierujaan, mutta yleisestiottaen Mintti on kuitenkin uskomattoman rohkea erityisesti esteillä ja hyppää komeasti. Mintin hoito on helppoa, sillä suomenpuoliveriset tunnetaan luotettavuudestaan ja helposta käsittelystä.

Kuinka sain Mintin

Aloitin hevosharrastuksen 11-vuotiaana. Kävin Kauhajoen lähistöllä silloin olleella tallilla ratsastustunneilla kaksi kertaa viikossa, kunnes muutimme Turkuun vanhempieni työn vuoksi ollessani 15-vuotias. Vanhempani eivät tiedä paljoa hevosista eikä kukaan muu perheessäni harrasta ratsastusta, joten on sanomattakin selvää, ettei perheeni ymmärtänyt haluani omistaa oma hevonen. Hinku, joka syttyi palamaan mielessäni jo 6-vuotiaana, eikä sammunut päiväksikään, kunnes lopulta sain Mintin omistukseeni.

Näin jälkikäteen ajateltuna on kuitenkin hyvä, etten saanut omaa hevosta omistukseeni ennen 20 vuoden ikää. Talleilla kulkee sanonta, että 13–15-vuotiaat hevosharrastajat ovat kaikkein tietäväisimpiä kaikista ratsastajista, ja vaikka tämä kuulostaa kunniakkaalta, on itse asiassa kyseessä vitsi. Nuoret ratsastajat ovat kaikista itsevarmimpia ja luulevat tietävänsä kaiken, mielellään itsekin neuvoin itseäni paljon kokeneempia ratsastajia, vaikka todellisuudessa tietotaitoni oli paljon heidän kokemustaan jäljessä. Jos olisin saanut oman heposen jo 11-vuotiaana, olisin varmasti tullut liian ylpeäksi ja siinä olisi ollut luonteenmuokkauksen pahin sudenkuoppa.

Hieman yli 15-vuotaana uudella tallilla sain aika pikaisesti vuokraponin hoitooni, jota kävin hoitamassa kaksi kertaa viikossa. Sain myös ratsastaa hevosella ja hyppiä toisinaan esteitä omistajan ollessa paikalla. Vuokrahevonen vaihtui muutamiakin kertoja omistajan myydessä hevosen eteenpäin, ja lopulta 18-vuotiaana sain Mintin ylläpitohevosekseni.

Kaksi vuotta Mintin päivittäisen hoitamisen jälkeen ja kokemuksen kartuttua monen vuoden hevosharrastuksen tuloksena päädyimme siihen, että vanhempieni avustuksella ostimme hevosen entiseltä omistajalta, jolla oli ollut Mintin myyminen mielessä jo hetken aikaa ulkomaille muuttohaaveiden takia.

Nyt olen omistanut Mintin vuoden päivät enkä voisi olla onnellisempi. Mintti on jo hyväksynyt minut sen omistajaksi ja ihmiseksi ja luottaa minuun. Jos lähistöllä on jotakin hevoselle pelottavaa, jos minä en pelkää, niin Minttikin rauhoittuu nopeasti nähdessään, ettei omistaja ole peloissaan. Minulle tämä tekee suhteemme vielä tiukemmaksi ja iloitsen siitä päivittäin.

Tavoitteena huippusijoitukset

Suomenpuoliverisenä Mintti on erinomainen kilpahevonen. Yhteinen tavoitteemme on treenata kovasti ja osallistua kilpailuihin niin kouluratsastus kuin esteratsastuskin. Ensikesänä aiomme osallistua moniin kilpailuihin, joista voit lukea lisää täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *