Aika etsiä uusi satula

Vanha luottosatulani on palvellut minua pitkään ja hyvin, eikä se ihan vielä edes onneksi olekaan vielä aivan loppuun istuttu. Väistämätöntä kuitenkin on, että hyvästä huolenpidosta huolimatta, joudun jossain kohtaa luopumaan satulastani. Olen valmistautunut jo hyvissä ajoin tähän, ja alkanut pohtia uuden satulan hankintaa ja ennen kaikkea laatia kriteereitä uuden satulan ominaisuuksista. Nykyinen satulani on ollut sen verran toimiva itselleni, että aika suuri kolo tulee uudella satulalla olevan täytettävänä.

Päätä ensin budjetti

Satula on arvokas hankinta, joten sen valintaan tulee senkin puolesta paneuduttua huolella. Itse arvostan muutenkin kaikessa kulutustavarassa pitkäikäisyyttä ja laatua, joten olen valmis satsaamaan kunnolla hankintoihin, jotka ovat minulle tarpeellisia. Joku budjetti kuitenkin kannattaa itselleen hahmotella, sillä satulan hankinnassa, kuten niin monessa muussakin asiassa, nälkä helposti kasvaa syödessä.

Käytettyjen satuloiden hinnat alkavat noin tuhannesta eurosta ylöspäin. Nykyisen satulan olen hankkinut käytettynä, joten käytetyistä satuloistakin voi olla vaikka mihin. Sanotaan, että uuden auton hinta laskee heti kun sen ajaa autoliikkeen ovista ulos, ja samaa pätee uusiin satuloihin. Ensimmäisen hinnanpudotuksen jälkeen satulan arvo kuitenkin pysyy suhteellisen vakiona, olettaen, että kunto on hyvä ja nahassa ei ole suuria kulumia. Käytetyn satulan hinta siis pitää oikein pidettynä arvonsa hyvin.

Koska sopivan käytetyn satulan löytäminen on kuitenkin eräänlaista onnenkauppaa, olen päättänyt hankkia seuraavan satulani uutena. Satulan hankinnan hintahaarukaksi olen miettinyt 1100-1400 euroa, ja tästä hintahaarukasta pitäisi löytyä kiinnostavia merkkejä.

Kallis ei välttämättä ole hyvä

Kalliimpi satula ei ole tae paremmasta istuvuudesta, mutta toki materiaalit ja laatu paranevat hinnan kohotessa. Hahmottelemaani hintahaarukkaan sijoittuvia, kiinnostavia satulamerkkejä ovat mm. Pessoa, Lippo ja Kent & Masters. En ole millekään tietylle merkille erityisen uskollinen, vaan yritän kiinnittää sen sijaan huomioni satulalta vaatimiini ominaisuuksiin ja yksityiskohtiin. Haluan, että uusi satulani on oikea ostos niin minun kuin hevosenikin mielestä.

Vaikka satulan hankinta onkin nyt mielessä, tulevana viikonloppu tulee olemaan minulle pitkästä aikaa täysin tallivapaa viikonloppu Helsingissä. Niin paljon kun nautinkin valinnastani elää täysipäiväistä elämää hevosurheilulle omistautuneena, tulee tallivastuista vapaa viikonloppu olemaan pitkään ja erittäin hartaasti odotettu!

Minulla on suuri usko siihen, että tämä viikonloppu ei ole ollut turhaan odottamisen arvoinen, sillä niin mukavaa ohjelmaa on tälle irtiotolle kaavailtu. Varmaan saatte myöhemmin lukea miten tämä heppatyttö on Helsingin yössä selvinnyt!

2 thoughts on “Aika etsiä uusi satula

  1. wap.google.com

    Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering
    if you get a lot of spam remarks? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can suggest?
    I get so much lately it’s driving me mad so any support is very
    much appreciated.

Comments are closed.