Tietoja minusta

Hei arvoisa lukija! Olet löytänyt tiesi blogiini – sydämellisesti tervetuloa.

Nimeni on Minttu, olen 21-vuotias hevosharrastaja Kauhavalta. Blogissani kirjoittelen rakkaimmasta ja pitkäaikaisimmasta harrastuksestani, ratsastuksesta. Minulla on ollut oma hevonen vuoden päivät, mutta kokemusta hevosista on jo 10 vuoden ajalta. Hauskinta on, että hevoseni nimi on Mintti, joka rimmaa mainiosti oman nimeni kanssa. Olemme siis Minttu ja Mintti, M&M.

Ylläpitohevosesta omaksi hevoseksi

Mintti on suomenpuoliverinen, ja meillä on jo paljon yhteistä matkaa takanamme. Mintti oli ylläpitohevoseni pitkään ennen kuin teimme kaupat hevosen edellisen omistajan kanssa. Yhteensä olen tuntenut Mintin jo noin kolme vuotta. Kaksikymppisenä kaupunkilaistyttönä minulla ei tietenkään ole omaa tallia, vaan Mintti asustaa Metsäkylän ratsastuskeskuksessa, lähellä Turun kaupunkia, jossa opiskelen kansainvälisiä suhteita Turun yliopistossa.

Käyn Mintin luona joka päivä, sillä omistan hevosen yksin. Tästä syystä myös asun tallin ja yliopiston puolivälissä, joten kulku molempiin on suhteellisen helppoa ja nopeaa. Lisätietoa Mintistä ja siitä, miten sain hänet omistukseeni, löydät täältä.

Mintti on yksi parhaita ystäviäni

Mintin kanssa viettämäni aika on minulle erittäin mieleistä ja tärkeää. Hevonen ei ole pelkästään hoidokki tai harrastus, vaan minulle tallillakäyminen on elämäntapa ja Mintti yksi parhaista ystävistäni, joka kuuntelee huolet ja jakaa ilonaiheet. Mintti tietää, että rakastan sitä ja luottaa siihen, että pidän siitä hyvää huolta, mutta jekuttelevan luonteensa takia toisinaan tapahtuu kaikenlaista odottamatontakin, johon usein liittyy jonkinlaista siivousta.

Toki Mintillä on huonot päivänsä kuten minullakin, mutta niistäkin päivistä selvitään yhdessä. Suurimman osan ajasta kuitenkin onnistumme puhaltamaan yhteen hiileen enemmän tai vähemmän harjoituksissa ja kilpailuissa. Niin, osallistun yhdessä Mintin kanssa erilaisiin kilpailuihin. Ratsastuskilpailuihin treenaaminen on meille molemmille tärkeää. Vielä emme ole sijoittuneet kullalle yksissäkään kilpailuissa, mutta jokaisen kilpailun myötä saamme lisää kokemusta. Kisaamme nykyisin niin esteissä kuin kouluratsastuksessa.

Oma hevonen oli pitkään suuri unelma

Käyn siis hoitamassa Minttiä joka päivä. Hevosen omistajana minulla on hevosesta kaikki vastuu: liikunta, hoito, ruokinta, rokotukset, kengitykset, kisat ja niihin valmistautuminen. Minttiä vuokraa Laura, 15-vuotias tyttö tallilta, joka käy hoitamassa Minttiä kaksi kertaa viikossa ja opettelemassa hevosesta huoltapitämistä, mutta yleensä silloinkin kun Laura on tallilla Mintin kanssa, olen siellä myös itse. Laura saa myös ratsastaa Mintillä ja oman valvontani alaisena hyppiä toisinaan jopa esteitä.

Ylläpitäjää hevoselle ei ole, sillä oma unelmani oli jo vuosia ollut omistaa oma hevoseni, ja vaikka toisinaan opiskelut vievät paljon aikaa hevosen hoitamiselta, ja hevosen hoitaminen opiskeluilta, on Mintti ja tallilla oleminen minulle niin mieleistä ja jopa terapeuttista, että en voisi kuvitellakaan etsiväni Mintille ylläpitäjää. Omistajana pääsen myös osallistumaan Mintin kanssa kilpailuihin ja valmennuttamaan hevosta omien taitojeni ja mieleni mukaisesti.